loading
5 bolesti uzrokovane prljavim tapeciranim namještajem

Stvari koje zapravo ne možete vidjeti, ali su uvijek tu, mogu predstavljati veliku prijetnju vašem zdravlju. Prljavština na presvlakama, bilo da je riječ u tapeciranom namještaju ili su to sjedala u automobilu, je jedna od njih. Presvlake se mogu činiti čiste i bezopasne bez trunke prljavštine na sebi, ali stvarnost nije tako jednostavna.

Vaše presvlake na namještaju i u vašem automobilu, koje izgledaju čiste, nose mnogo bakterija i prljavštine što zauzvrat može uzrokovati zdravstvene probleme i može biti nezdravo za članove vaše obitelji. Postoje razne bolesti koje su uzrokovane nakupljenom prljavštinom, a neke od njih su:

  • Infekcija kože: Prljava presvlaka sadrži iritante, žive i nežive, koji mogu izazvati svrbež, crvenilo i, u nekim slučajevima, oticanje. Gola donja strana ruke ima maksimalan kontakt s presvlakom i uglavnom je zahvaćena prljavom presvlakom. Prljave čestice na presvlakama također privlače druge štetočine poput glodavaca, čineći stanje još gorim. U nekim slučajevima, astmu uzrokuju ti iritanti koji prenose klice.
  • Respiratorni problemi: Dlake kućnih ljubimaca, prljavština u zraku, stanice ljudske kože dodaju već nakupljene bakterije na presvlakama u obliku mikroba, plijesni i grinja. Ovi mikroorganizmi mogu dovesti do brojnih respiratornih problema poput alergija, kašlja, curenja iz nosa, iritacije nosa, pa čak i potaknuti astmu. Dugotrajno izlaganje njima može čak rezultirati neurotoksičnošću, preosjetljivošću i rakom.
  • Alergije: Alergije su česte i prevladavaju. Nakupljena prljavština tijekom duljeg razdoblja na kraju budi alergijske reakcije. Alergijske reakcije mogu biti u obliku kontinuiranog kihanja, svrbeža kože, infekcije grla i malaksalosti.
  • Gastrointestinalne infekcije: Djeca obično imaju naviku uzimati stvari koje leže na sofama i podu i držati ih u ustima. To uzrokuje prijenos bakterija s prljave presvlake na njihov želudac, uzrokujući tako crijevne infekcije i druge bolesti.
  • Stres: Prema studijama, čisto i zdravo okruženje pruža mir srcu i duši, dok prljavo i nezdravo okruženje dovodi do stresa. Stres vam možda neće odmah naškoditi, ali djeluje kao spori otrov za vaše tijelo. Slabi vaš imunološki sustav i postupno vas čini osjetljivima na bolesti. Dokazana je činjenica da su ljudi koji su pod stresom skloniji srčanom i moždanom udaru te drugim srčanim bolestima.

Sljedeće bolesti možda ne zvuče tako ozbiljno, ali ipak mogu biti smrtonosne ako se podcijene. Čišćenje tapeciranog namještaja i sjedala u automobilu nije tako teško ako su u blizini profesionalci. Bolje je potrošiti malo novca na profesionalno čišćenje, nego na račune za liječenje, mada možete odabrati čišćenje presvlake usisavačem kako biste održali svoje okruženje čistim i zdravim.

Unajmite profesionalne čistače presvlaka

Da bi vaše presvlake bile apsolutno čiste i zdrave, možete angažirati profesionalce. Mi u Polirve-u nudimo profesionalno čišćenje presvlaka. Naš tim je dobro obučen i iskusan, oni će vaše presvlake pretvoriti u nove i svježe. Kontaktirajte nas danas da biste angažirali našu uslugu.

Povezani članci

Blogovi

Kućni ljubimci i Tapecirani Namještaj

Kućni ljubimci i Tapecirani Namještaj

Kućni ljubimci ravnopravni su stanovnici u našim domovima, pružaju nam ljubav, zabavu i neprocjenjivo društvo. Međutim, njihova prisutnost često može...
Detaljnije
Kemijsko čišćenje tapeciranog namještaja

Kemijsko čišćenje tapeciranog namještaja

 Prljavština, prašina, bakterije i drugi alergeni neprestano padaju i ostaju zarobljeni u vlaknima vašeg kauča ,kutnoj garnituri, stolicama, tabureu za noge...
Detaljnije